sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Tärkeitä asioita

Tapahtumia, joissa olisin voinut käydä tänään, mutta en käynyt: Tracon ja Kosmiset parapäivät.

Pitäisi varmaan ottaa kamera käteen ja käydä luonnossa. Se on jossain tuolla ulkona, eikä sinne taida olla edes kovin pitkä matka. Nythän on syksy ja syksyn värit. En tunnista kasveja, mutta tunnen väriympyrän.

Syksyn aikana voisin myös tehdä listan asioista, joita haluaisin tehdä elämässäni. Aloitan ensin pohdiskelemalla, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä. Luonnollisesti lapset ovat ensimmäisinä ja lapsia ajatellen myös perhe yleisemmin. Todennäköisesti en tule saamaan enempää lapsia kuin nyt jo on. Lisälapset olisivat sinänsä tervetulleita, jos olosuhteet olisivat sopivat, mutta kuten todettu, näin tuskin tulee tapahtumaa, eikä minulla ole erityistä tarvetta lisälapsia hankkia.

Toinen tärkeä asia on ystävät (ei kovin montaa, mutta sitäkin tärkeämpiä). En ole ihmisystävällinen ihminen, mutta siksi läheiset ystävät ovatkin tärkeitä, sellaiset, jotka todella tuntee hyvin ja joille voi puhua aivan mitä tahansa mistä tahansa aiheesta. Tätä asiaa pitää pohtia vielä tarkemmin joskus.

Kolmas tärkeä asia on musiikki. Se on eräänlainen henkireikä arjessa. Voisin elää ilmankin sitä, tai harrastaa jotain ihan muuta musiikin sijasta, mutta niin kauan kuin on arkielämää, on oltava jotain, mihin voi tuntojaan purkaa.

Tärkeitä asioita ovat myös hyvä asunto ja elinolot yleensä.

Palkkatyö ei ole mitenkään tärkeä. Toisinaan töissä on kiva käydä, ja ennen kaikkea on kiva saada säännöllistä palkkaa, mutta ilmankin voisin olla, ja voisin rajoittaa henkilökohtaisia menojani hyvinkin niukiksi. Pystyn tarvittaessa suhteellisen askeettiseen elämään.

Haluaisin, että lista asioista, joita haluaisin elämässäni vielä tehdä, sisältäisi jotain oikeasti henkilökohtaisesti merkittävää. Joko minulle tärkeisiin asioihin liittyvää, tai sitten jotain uutta, josta tulisi minulle tärkeä asia.

Nyt tähän loppuun vielä kaksi huomiota tähän asti kirjoittamastani: ensinnäkin tämä pohdinta on hyvin itsekeskeistä ajattelua, mikä toisaalta on tarkoituskin, se on vaan hyvä tiedostaa. Toiseksi, tärkeiden asioiden listalta puuttuu terveys ja henkinen hyvinvointi. Ne eivät ole itsestäänselvyyksiä. Tämä(kin) seikka vaatii lisäpohdintaa.

Ei kommentteja: