torstai 26. syyskuuta 2013

Pari asiaa

Keksin jokin aika sitten pari asiaa, jotka haluan tehdä vielä tämän elämän aikana.

Haluan maalata graffitin jonnekin sopivaan paikkaan salaa yöllä. Kuva-aiheideoita on joitakin käynyt mielessä, mutta mitään lopullista en ole päättänyt. Pitäisi etsiä sopiva paikka ja miettiä siltäkin kannalta, mikä paikkaan sopisi. Aiempaa kokemusta graffitien maalaamisesta minulla ei ole, mutta uskon saavani aivan kelvollisen kuvan aikaan, kunhan suunnittelen sen etukäteen kunnolla.

Haluan käydä tapaamassa muutamia ihmisiä, jotka tunnen erään netin keskustelupalstan kautta. Tämä edellyttää juna- ja bussimatkoja, mutta oikeastaan pidän pienimuotoisesta matkustelusta. Pyrin olemaan muodostamatta erityisiä ennakko-odotuksia näistä tapaamisista, mutta kieltämättä se on vaikeaa.

Näin viime yönä unta, jossa geenikartoitus paljasti minulla olevan hyvin suuri sydänsairauteen kuolemisen todennäköisyys. Unessa ennuste oli, että kuolen kuuden vuoden kuluttua, tai jos käy paremmin, niin kymmenen vuoden kuluttua. Teoriassa mahdollisuuksien rajoissa oli myös eläminen vielä kaksikymmentä vuotta, mutta missään tapauksessa ei enempää. Jos tietäisin näin käyvän oikeasti, tekisin varmasti asioita toisin kuin nyt. Se on kai se ratkaisematon elämisen dilemma. Voi tietysti lohduttautua sillä, ettei tekemisillä tai tekemättä jättämisillä ole lopulta mitään merkitystä.

Ei kommentteja: