maanantai 14. huhtikuuta 2008

Naiset

Kuulin juuri, että se partaniekka tähtitieteilijä, jonka nimikin varmaan muistuu kohta mieleeni, on kertonut uusimmassa kirjassaan, jota en vielä ole lukenut, arvioivansa naisia logaritmisella viiden pykälän asteikolla. Niin sehän on tietysti Valtaoja, Esko Valtaoja.

Valtaojan kirjat ovat erinomaista luettavaa. Niissä on oikeaa asennetta ja erinomasia visioita maailmankaikkeudesta ja elämästä. Optimismi on erityisen ihailtavaa ja tarttuvaa.

Naisten suhteen käytän itse vaihtelevia kriteerejä sen mukaan, mitä asioita kykenen arvioimaan näkemäni perusteella. Esimerkiksi, jos vaatteet peittävät muodot alleen, arvioin tyyliä ja yleisolemusta. Jos taas vaatteet eivät peitä liikaa, arvioin himoittavuutta tai jotain sen tapaista alkukantaisempaa. Yleensä päädyn kuitenkin etsimään positiivisia asioita. Ja useimmiten naiset ovat luokkaa "ihan ok". Tämän tavallisen luokan yläpuolelle sijoittuu kaksi kategoriaa: varsin tyylikkäät (tai hienot) ja ylimaalliset. Näissä kategorioissa himoittavuus menettää merkityksensä muun olemuksen noustessa niin voimakkaasti esiin.

Mitä tulee himoittavuuteen, olen Valtaojan kanssa samalla kannalla, eli pyrstömiehiä. Niinpä himoittavuuden asteen määrittää pitkälti navan alapuoliset muodot.

Voisin sanoa, että biologia on tämänkin asian säätänyt niin kuin se on, johon joku kenties väittää vastaan ja alkaa puhua vapaasta tahdosta. Omasta puolestani valitsen vapaasti suunnata vilpittömän ihailuni näihin vastakkaisen sukupuolen hienoihin ominaisuuksiin.

Naisia sivuten, otan kantaa Vanhasen ja Kanervan tapauksiin, koskapa satuin lukaisemaan Vanhasen tekstiviestejä täältä: http://web.comhem.se/isotalo/sms.html. Vanhasen tekstiviestit välittävät kuvan kohtalaisen miellyttävästä ja fiksusta miehestä toisin kuin Kanervan luokattomat "sex appeal"-viestit. Toisaalta sehän ei ole mikään syy paheksua Kanervaa sen enempää kuin Vanhastakaan.

Oli miten oli, Kanervan ero oli ainoa oikea vaihtoehto, kun taas Vanhasen viesteissä ei ole minkäänlaista skandaalin juurta. Sitä asiaa en tosin ymmärrä kummassakaan tapauksessa, että eikö laki kiellä viestien julkaisemista ilman asianomaisten lupaa?

Ei kommentteja: