sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Blogeja ulkopolitiikan huipulla

En aikonut tässä blogissa kommentoida politiikkaan tai nk. julkkiksiin liittyviä aiheita. Valitettavasti tulee kuitenkin silloin tällöin luettua lehtijuttuja, jotka väistämättä herättävät tunteita, joita voi blogiin sitten vuodattaa. Olkoon siis.

Soininvaaran (http://www.soininvaara.fi/wordpress) mukaan Katainen teki väärin erottaessaa Kanervan, koska joillain ihmisillä, erityisesti johtavilla apinoilla, on ylikorostunut seksuaalisuus, eli siis Kanervalla tässä tapauksessa. Minä kyllä luulin, että Kanerva sai kenkää ihan jostain muusta syystä.

Joku (http://ihmissuhteet.blogspot.com/) on sitä mieltä, että naiset keskimäärin olisivat onnellisia saadessaa tuollaisia (Kanervan lähettämiä) viestejä tasokkailta miehiltä. Luoja varjelkoon meitä tasokkailta miehiltä ja keskimääräisiltä naisilta. Tosin herää ihmetys, millainen on tasokas mies, joka ei keksi muuta sanottavaa himonsa kohteelle kuin ko. viestien kaltaiset latteudet.

Jarkko Ryynänen (http://jaketsu82.ajatukset.fi/) taas on suorastaan kauhistunut uudesta ulkoministeristä, koska tämä on unohtanut omat mielipiteensä ja ajaa ulkoministerinä täysin päinvastaista politiikkaa kuin itse haluaisi. Eikös Alexander Stubb ole kokoomuslainen? Eikös kokoomus ole porvarihallituksessa jokseenkin samalla painoarvolla kuin keskusta? Onko Stubbin politiikka siis vasemmistolaista, vai onko porvarihallituksen ulkopolitiikka vasemmistolaista? Vai miksi Stubb on täysin päinvastaista mieltä ulkopolitiikan linjasta kuin hallitus? Vai onko sitten niin, että porvarihallituksella ei ole linjaa, ja Stubbilla olisi?

Petteri Oksa (http://merkintoja.blogspot.com/) arvostelee uutta ulkoministeriä kokemattomuudesta. Kysymykseksi jää, kuka olisi sellainen "huipputekijä", jota Petteri ministeriksi kaipailee. Kanervasta ei sellaiseksi ollut, eikä kotimaisten poliitikkojen joukosta tule kyllä ketään muutakaan mieleen.

Kommentoimiani blogitekstejä on julkaistu 6.4.2008 Aamulehden sunnuntailiitteessä muutaman muun ohella. Ainoastaan Mikko Rautalahti (http://kapsi.fi/~watchman/journal) esitti hyvän ja pidemmälle ajatellun näkökulman. Ja tässä on juuri syy siihen, miksi useimmiten jätän blogit lukematta: vain yksi kymmenestä osasi sanoa jotain tolkullista.

Ei kommentteja: